بیوک میرزایی بازیگر سینما و تلویزیون درباره حضورش در سریال «برادر» میگوید.
به گزارش آیفیلم، سریال «برادر» یک اثر مناسبتی است که برای اولین مرتبه در ماه مبارک رمضان سال ۹۵ از شبکه دو سیما به نمایش درآمد. در این سریال قصه زندگی تاجر خوشنامی به نام «حاج کاظم پهلوان» روایت می شود که به همراه پسرانش در کار تجارت برنج هستند و بر اثر خباثت چند تاجر و دلال، به دردسرهایی می افتند و به شکل ناخواسته درگیر معضل قاچاق برنج می شوند. نقش یکی از این دلالان را بیوک میرزایی بازی میکند. این بازیگر پیشکسوت تاکید می کند امثال کسانی که او نقشش را بازی می کند در جامعه ما کم نیستند. او همچنین تصریح می کند همه کاراکترها از جمله اسدی به عنوان یک دلال و قاچاقچی برنج، یکسری ویژگی های مثبت و منفی را با هم دارند و نمی توان گفت یک انسان به شکل مطلق سفید یا سیاه است. میرزایی که سال هاست بیشتر ایفاگر نقش های منفی است تاکید می کند دوست دارد نقش های متفاوت تری را تجربه کند اما به خاطر فیزیک و چهره اش بیشتر نقش های منفی به او پیشنهاد می شود. بازیگر سریال برادر، همبازی شدن با بازیگران جوان را از جمله خاطرات خوش حضور در این اثر نمایشی ذکر می کند و می گوید قصه سریال به موضوعاتی پرداخته که برای مردم آشناست. روزگار جوانی، چشم به راه، همشاگردی ها، گمگشته، پهلوانان نمی میرند، یک مشت پر عقاب، مدار صفر درجه، کلاه پهلوی و دزد و پلیس از جمله سریال هایی به شمار می رود که بیوک میرزایی در آنها جلوی دوربین رفته است.
سریال برادر به کارگردانی جواد افشار و با حضور بازیگرانی از جمله حسن پورشیرازی، حسین یاری، سهیلا رضوی، پوریا پورسرخ، گلاره عباسی، کاظم بلوچی، رضا توکلی، کاوه خداشناس، مجید واشقانی و سوگل طهماسبی این روزها بر روی آنتن شبکه آی فیلم قرار دارد. به همین بهانه، گفت و گویی داشته ایم با بیوک میرزایی، بازیگر نقش اسدی در این سریال جذاب و تماشایی.
_ آقای میرزایی به نظر می رسد نقش تان در سریال برادر در ادامه همان نقش های پرشمار منفیای است که تا به امروز بازی کرده اید. نقش تان در برادر خیلی منفی و کلیشه ای نیست؟
به هرحال، امثال اسدی که من نقشش را در سریال بازی می کنم در جامعه ما کم نیستند. منظورم افرادی است که حاضرند برای پول و سود بیشتر حتی با جان و آبروی مردم بازی کنند. اسدی یک دلال برنج است که با بهرام کلایی داد و ستد دارد و با او برای به تله انداختن و بی آبرو کردن ناصر پهلوان همکاری می کند. او البته مثل بهرام کلایی دشمنی و کینه قدیمی با کاظم پهلوان ندارد و فقط به منافع خودش فکر می کند.
_ البته در سکانسی می بینیم که اسدی حتی به دختر کلایی هم نظر سوء دارد و هیچ چارچوب و ملاک اخلاقی درست و مشخصی ندارد.
بله، به هر حال اینها همه اثرات مال و نان حرام است که خودش را نشان می دهد. اصولاً بدی آدم هایی مثل اسدی فقط در زمینه های اقتصادی خلاصه نمیشود و به لحاظ اخلاقی هم قید و بند چندانی ندارند. امثال او فقط به فکر خود هستند. مثلاً می بینیم وقتی از دختر کلایی جواب رد می شنود باز هم همکاری های تجاری اش را با او ادامه می دهد.
_ به نظرتان کاراکتر اسدی خیلی شعاری و کلیشه ای نیست؛ یک شخصیت کاملا منفی و بدون حتی یک نقطه مثبت و روشن؟
همه آدم ها یکسری ویژگی های مثبت و منفی اخلاقی را با هم دارند و نمی توان گفت یک انسان به شکل مطلق سفید و سیاه است. حالا این نسبت مثبت و منفی بودن در هر آدمی می تواند متغیر باشد اما بعید است که مطلقاً سیاه یا سفید باشد. در هر صورت، ما بازیگر هستیم و باید به آنچه در فیلمنامه آمده است وفادار باشیم. کاراکترهای سریال برادر اینگونه طراحی شده بودند.
_ خودتان دوست ندارید از بند نقش های منفی رها شوید و تجربه های جدیدی را در بازیگری داشته باشید؟
هر بازیگری دوست دارد نقش های جدید و متنوع را تجربه کند و من هم از این قاعده مستثنا نیستم. اما گاهی به خاطر فیزیک و چهره و تُن صدا بیشتر نقش های منفی پیشنهاد می شود. کمتر کارگردانی هم پیدا می شود که حاضر باشد ریسک کند و به بازیگری که سال هاست نقش منفی بازی می کند یک نقش مثبت را پیشنهاد بدهد. البته خودم هم فکر می کنم که نقش های منفی بیشتر به من بیاید اما دوست دارم نقش های دیگری را هم تجربه کنم. به هر حال، سال هاست که بیشتر نقش های منفی را بازی کرده ام و مردم مرا با این نقش ها به یاد می آورند. البته خودم همیشه تلاش داشته ام تا در پذیرش همین نقش های منفی هم وسواس به خرج دهم و در بازی آنها هم تنوع را به کار گیرم.
_ در زمان پخش سریال برادر با چه بازخوردها و واکنشهایی از سوی مخاطبان مواجه بودید؟ سریال آنقدر که فکرش را می کردید در جذب بیننده موفق بود؟
برادر یک سریال مناسبتی بود و کارهای مناسبتی هم معمولا با استقبال مردم مواجه می شوند. سریال برادر هم در زمان خودش پربیننده بود و افراد زیادی پیگیر قصه اش بودند.
_ خودتان هم مثل مخاطبان، سریال را دوست داشتید و از نتیجه کار راضی بودید؟
بله، سریال خوبی بود. برای خود من بازی در این سریال تجربه شیرینی بود. بازیگران جوانی در آن حضور داشتند که همبازی شدن با آنها جذابیت خودش را داشت. یک ارتباط مفید و مثبت بین بازیگران پیشکسوت و جوان سریال برقرار بود و بین همه عوامل همدلی وجود داشت.
_ نقاط قوت و تمایز سریال برادر در برقراری ارتباط با مخاطبان و جذب آنها را چه می دانید؟
به نظرم، نقطه اصلی قوت سریال، قصه جذابش بود. در این قصه به مسائلی پرداخته می شد که برای مردم آشنا بود و خودشان با آن مواجه بودند. موضوعاتی مثل گرانی، احتکار و تقلب برای مردم ما ناآشنا نیستند و همه با آن درگیر هستیم. سریال توانسته بود علاوه بر روایت قصه یک تاجر خوشنام برنج و فرزندانش و اتفاقاتی که برای آنها می افتد، به مسائل و مشکلات اقتصادی هم به خوبی بپردازد و از درد جامعه بگوید. همین نزدیکی با مردم، باعث شده بود که خیلی ها هر شب به تماشای سریال بنشینند.
_ مناسبتی بودن و پخش در ایام ماه مبارک رمضان را چقدر در این موفقیت دخیل می دانید؟
معمولا مردم در ایام خاص مثل ماه مبارک رمضان و نوروز بیشتر فرصت و دل و دماغ سریال دیدن را دارند و برای تلویزیون وقت می گذارند. همین موضوع می تواند یک امتیاز برای سریال های مناسبتی محسوب شود. منتها باید این مسئله را هم در نظر داشت که بازی در این سریال ها به خاطر فشردگی و عجله ای که در کار است سختی های خاص خودش را دارد و معمولاً به بازیگر فشار زیادی وارد می آورد.
_ تجربه همکاری دوباره با جواد افشار در سریال برادر چگونه بود؟
سریال برادر سومین همکاری من با جواد افشار بود. کار کردن با او را همیشه دوست داشته ام چرا که کارش را بلد است و با مدیریت درستی که دارد نمی گذارد به بازیگران و عوامل فشار زیادی وارد شود. ضمن این که، ارتباط خیلی خوبی با بازیگران دارد و محیط خیلی خوب و آرامی را در پشت صحنه فراهم می کند.
_ مخاطب آی فیلم هستید؟
بله، معمولاً سریال های قدیمی را از این شبکه دنبال می کنم.
_ این روزها چه می کنید؟
سری جدید سریال «روزگار جوانی» به دلیل استقبال و خواست مردم در حال ساخت است. این سریال را اصغر توسلی برای شبکه پنج می سازد و من به عنوان تنها بازیگر از سری قبل، در فصل جدید حضور دارم.
مصاحبه کننده: زهرا صلواتی
بیشتر بخوانید:
م ن/ه خ